Voordelen:
-
vlees rechtstreeks bij de boer
-
duurzaam en traceerbaar
-
eigen voeding voor de koeien
-
puur en natuurlijk
-
verkoop per stuk vlees, geen paketten
-
zonder kleur- en bewaarmiddelen
-
eerlijke prijs
Wie zijn wij?
In het hart van het Hageland, tussen Tienen, Sint-Truiden en Diest, bevindt zich het familiebedrijf Prokeshof. Wij bieden lokaal geproduceerd, 100% puur en natuurlijk kwaliteitsvlees aan. Dit doen we rechtstreeks via onze winkel op de boerderij.
Onze
geschiedenis
Het Prokeshof is een boerderij die al minstens 7 generaties in de trotse handen van de familie Knops is. De boerderij is vermoedelijk ouder dan het huidige België.
Een van onze voorvaderen heette Petrus Knops. Hij werd in de volksmond "Proke" genoemd. Vandaar komt de naam "Prokeshof". Tot op de dag van vandaag zijn wij hier bekend als de "van Prokes".
In de periode 1930-1950 was het Prokeshof een bloeiend bedrijf met meerdere werknemers. Er waren varkens, fruitteelt, akkerbouw en koeien. In de periode 1960-1970 stonden de activiteiten steeds meer op een laag pitje door gebrek aan een potentiële opvolger.
In 1980 blies Hendrik Knops de boerderij nieuw leven in, en het bedrijf evolueerde steeds meer richting de vleesveeteelt. Vandaag telt de veestapel ongeveer 300 runderen, waarvan ongeveer 75% tot het Belgisch witblauw ras behoort en 25% tot het blonde d'Aquitaine ras.
Na de intrede van Simon Knops in het bedrijf in 2011 werden er verschillende pistes onderzocht om het bedrijf uit te breiden. Samen met zijn vrouw Lena werd begin 2018 de directverkoop van rundvlees van de hoeve opgericht.
Onze
missie
De mens is een omnivoor; hij eet zowel planten als vlees. Vlees is dus een essentieel onderdeel van de voeding van de mens.
Vandaag de dag worden we allemaal terecht aangemoedigd om minder vlees te eten en bewuster te consumeren. Mensen vragen dan ook steeds meer om lekker en lokaal geproduceerd vlees.
Wij dragen respect voor de planeet hoog in het vaandel. We streven naar een zo hoog mogelijk slachtrendement. Onze voeders worden kort bij de boerderij verbouwd, zodat we de voedertransportkilometers verminderen.
Onze dieren worden in de watten gelegd van de geboorte tot de slachtrijpe fase. Tenslotte selecteren wij de beste koe voor u. Na de slacht wordt een rijpingstijd van 10 dagen gerespecteerd, zodat de klant een lekker sappig stuk vlees op zijn bord krijgt.