Voordelen:
-
vlees rechtstreeks bij de boer
-
duurzaam en traceerbaar
-
eigen voeding voor de koeien
-
puur en natuurlijk
-
verkoop per stuk vlees, geen paketten
-
zonder kleur- en bewaarmiddelen
-
eerlijke prijs
Onze producten
Wij selecteren onze beste koeien om smakelijk en mals vlees aan te bieden. Het vlees heeft een donkerrode kleur, Dit vlees is het meest waardevol en heeft karaktervolle smaak.
In onze hoevewinkel verkopen wij vlees van: rund-, kalf-, varkensvlees, graankippen en bereidingen van't huis. Alle producten zijn huisbereid en zonder bewaar-, kleur- of smaakstoffen. U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief (hieronder op de pagina), zodat u op de hoogte blijft wanneer wij vers vlees aanbieden. U kunt ook onze rubriek "Actueel" in de gaten houden.
Voor de beste smaak laten wij de karkassen van onze koeien 10 dagen na de slachting rijpen. U kan alles van de koe bestellen (bv. longhaas, bavette of jodenhaas). Heel het proces van versnijden tot klaar verpakt zakje vlees gebeurt in onze hoeveslagerij.
Rundvlees is al vele jaren een belangrijk onderdeel van onze voeding.
Rundvlees van goede kwaliteit levert ons waardevolle voedingstoffen en vitaminen:
-
kwaliteitseiwitten
-
B-vitaminen (B1, B3, B6 en vooral B12)
-
ijzer
-
zink.
Deze voedingstoffen zijn nodig voor de groei, de goede werking en het onderhoud van ons lichaam.
Hieronder kunt u zien welk stuk vlees waar vandaan komt:
Hier zijn enkele creaties van ons hoevevlees, bereid door onze klanten. Dank je wel!
Varkensvlees. Als aanvulling op ons assortiment rundvlees, bieden wij ook varkensvlees aan. Dit komt van de varkensboerderij van de familie Merckx uit Kumtich. Klik hier om meer over de afkomst te weten te komen.
KIPPENvlees. Onze ecologische graankippen zijn heerlijk mals en bevatten geen toegevoegde water of bewaarmiddelen. Ze worden met zorg grootgebracht en krijgen uitsluitend natuurlijke voeding. Dankzij hun gezonde, diervriendelijke omgeving is het kippenvlees rijk aan smaak en voedingsstoffen – een gezonde keuze voor het hele gezin.
Charcuterie, die wij verkopen, is ook huisbereid met pure ingrediënten: ambachtelijk gerookt spek, gerookte hespen, bereid stoofvlees, lasagne, spaghettisaus, ovengemakken patè met hazelnoten, kip kap, bouletten...
DRY AGED. De côte à l’os wordt gerijpt in een droge en klimaatgestuurde omgeving. De rijpingstijd is ongeveer 4-5 weken. Door het rijpingsproces worden de spiervezels mals en boterzacht. Ook de smaak wordt intenser. Na verloop van tijd ontwikkelt dry aging een mix van frisse, zoute en nootachtige authentieke aroma's.
Ontdek ons breed gamma van ons hoevevlees en huisbereide charcuterie in onze Webshop.
Voordelen van onze vacuüm verpakking
Al ons hoevevlees wordt vers versneden en vervolgens vacuüm verpakt. De verpakking gebeurt bij ons op de boerderij.
Vacuum verpakking heeft veel voordelen:
-
op de natuurlijke manier geeft het de mogelijkheid om vlees 2 tot 3 keer langer te bewaren zonder gebruik van bewaarmiddelen.
-
vacuüm verpakking beschermt het vlees tegen uitdroging en vriesbrand in de diepvries. Vlees, dat in gewone diepvrieszakjes is, verliest zijn vocht. Daardoor kunnen er na enkele maanden bewaring droge bruine vlekken op het vlees komen.
-
vlees in vacuüm verpakking houdt zijn smaak en sappigheid.
-
gemakkelijk ontdooien zonder vochtverlies.
Tips om vlees te ontdooien
-
KOELKAST. Dit is de meest juiste en beste manier, maar het duurt natuurlijk het langst. Leg het vlees in de verpakking in de koelkast een nachtje ervoor.
-
KOUD WATER. Indien je sneller wilt ontdooien, kan je het vlees in onze vacuümverpakking in koud water leggen. Ververs het water om het half uur, want het vlees doet de temperatuur van het water dalen, wat de tijd van ontdooien vertraagt. Kleine stukken vlees ontdooien op deze manier binnen 30-45 min, grotere binnen 1 of 1,5 uur.